fbpx

Initatie-Retreat

Authentiek & Intuïtief Zingen

Vrij 16 - Ma 19 augustus 2019

Een initiatie is een inwijding tot een diepere laag van kennis of vaardigheid. Het is de ervaring van een dieper weten in jezelf die wordt ontbloot. Het is het ontspruiten van een kiem die altijd al in jou heeft gezeten en nu klaar is om het licht te zien. Het is een overgangsritueel van het impliciete naar het uitdrukkelijke. Iedereen heeft het vermogen om authentiek en intuïtief te zingen, maar gaandeweg zijn de meesten — veelal op jonge leeftijd — de weg ernaartoe verloren. Deze initiatie-retreat reikt je de sleutels aan om opnieuw in jezelf die weg te vinden en deze genoeg te bewandelen zodat je ze nooit meer kwijtgeraakt.

Authentiek zingen is zingen wat is. Klank geven aan een gevoel, een beeld, een beleving of gewoon een zijnstoestand zonder daarbij te sturen met je gedachten. Het is een beweging van overgave met stem in muziekbeleving. Los komen van 'het liedje' om net jouw lied te zingen in het nu. Soms kwetsbaar en met trillende stem, dan weer vurig en diep helder. Altijd juist en rakend.
Wanneer er authentiek wordt gezongen — hetzij in groep of individueel — ontstaat er magie. Magie is wanneer er zaken gebeuren die de bewuste geest of de wetenschap nog niet heeft kunnen vatten. Hoewel er in de voorbije 60 jaar meerdere wetenschappelijke onderzoeken de vele positieve werkingen van klankvibraties hebben beschreven, werd slechts het topje van de ijsberg benoemd. Oudere culturen wisten dit al veel langer en gebruikten muziek onder meer als medicijn. Het diepgaande helende effect en de waaier aan positieve effecten voor een individu en een groep wanneer er authentiek wordt gezongen, is van onschatbare waarde. 

Intuïtief zingen is de volgende stap na authentiek zingen. Beiden vergen een overgave van het mentale apparaat. Daar waar authentiek zingen het verklanken is van een energie in jou, wordt er bij intuïtief zingen op bewuste wijze klank gegeven aan waarheid en liefde vanuit de bron. Intuïtie is de capaciteit om energie op te vangen en te transformeren. Doorgaans gebeurt die transformatie onder de vorm van 'een stemmetje in je hoofd' of 'een dieper weten'. Opgevangen bronenergie vertaalt zich dan in een (holistische) gedachte of een lichamelijk (buik)gevoel. Tijdens de initiatie-retreat leren we om klank te gebruiken als vertaalmiddel. Dit is een toegankelijke manier om intuïtie te hanteren die iedereen kan leren. Zingen biedt ons de mogelijkheid om de vertaling van fijnstoffelijke trilling naar expliciete trilling zuiver te maken, zonder tussenkomst van andere gedachten of gevoelens die zich als intuïtie kunnen voordoen.
Je zal leren om helende liefdesenergie voor jezelf, voor een ander individu of voor een groep op te vangen en klank te geven. De zegeningen zullen alomtegenwoordig zijn wanneer we opnieuw leren om waarheidsgetrouw te zingen voor elkaar. Vibraties van waarheid worden opgevangen en doorgegeven, waarbij we doelgericht leren zingen om een specifieke frequentie in onszelf of bij een ander te activeren, te versterken of juist te kalmeren. 

Samaya, a place for retreat

Voor deze initiatie-retreat kozen we bewust voor Samaya, een stijlvol en intiem centrum in de buurt van Utrecht. Te midden van de velden tref je een voormalig vrouwenklooster met 3 hectaren grote Engelse landschapstuin. Wat meteen opvalt, is de openheid en lichtinval in de zalen en gangen. De zusters die het klooster bewoonden, droegen creativiteit en zelfontwikkeling hoog in het vaandel. De Tuinzaal, waarin wij zullen werken, werd speciaal gebouwd voor een creatieve zuster die onder meer het meubilair maakte waarin we zullen zitten en waaraan we zullen tafelen.

Als conferentiecentrum heeft Samaya in 25 jaar een sterke reputatie opgebouwd van kwalitatieve dienstverlening in alle opzichten. Zo is het eten er uitstekend en straalt de plek over de hele lijn klasse en verzorgdheid uit. 

Samaya komt uit het Sanskriet en betekent ‘plek van ont-moeting’. Ontmoeten, niet moeten, in relatie met al het zichtbare en onzichtbare om je heen. Het woord Samaya schijnt de oorsprong te zijn van ons Nederlandse woord Samen.

De omkadering 

Naast 22 uur ervaringsgerichte lessen, workshops en sessies kan je ook genieten van:

 • bed
  Overnachtingen in twee- of eenpersoonskamer* met onbijtbuffet 
 • cutlery
  Biologisch-vegetarisch lunchbuffet met soep en salade, diverse soorten brood, luxebroodjes, diverse kazen en een keuze aan hartig en zoet beleg. 
 • cutlery
  Een uitgebreid biologisch-vegetarisch diner van 2 gangen bestaande uit vijf verschillende gerechten en een dessert. 
 • smile-o
  Glutenvrij eten of andere dieetvereisten? Laat het ons gerust weten.
 • coffee
  Heel de dag door vrij koffie, thee, water en koekjes
 • heart
  Vrij genieten van het prachtige domein met zijn natuurlijke rijkdom

Praktisch

Aankomst
Vrijdag 16 augustus vanaf 15 uur

Avondmaal voorzien om 18 uur
Eerste workshop ​na het avondmaal

Vertrek
Maandag 19 augustus om 18 uur
Einde laatste workshop 17 uur

Adres
Hollendewagenweg 20, 3985 SG Werkhoven, Nederland
www.samaya.nl

Prijs

Een totaalprijs van 699 euro, waarvan:
330 euro voor 22 uur ervaringsgerichte lessen, workshops en sessies
369 euro voor het volpension verblijf in een 2-persoonskamer
(inclusief onbeperkt koffie, thee en water)
*supplement van 78 euro voor een 1-persoonskamer

Update 30/4: De retreat is volzet. Je kunt je inschrijven voor de wachtlijst. Indien er iemand annuleert, dan maak je kans om alsnog mee te kunnen gaan. We houden je bovendien als eerste op de hoogte van zodra er een nieuwe retreat wordt gepland.

Deze pagina delen


>