Geef klank aan wie je écht bent en herontdek het plezier van vrijuit zingen!

Durf jij al jaren niet meer voluit en in vrijheid zingen?

Het lijkt wel alsof liedjes en zingen alomtegenwoordig is: talentenshows op TV, de ene hit na de andere op de radio en de ene ongelofelijke artiest na de andere. En toch wordt er precies minder dan ooit ZELF gezongen. Vroeger werd er nog in de kerk gezongen of tijdens volksfeesten, maar meer en meer mensen worden geïntimideerd door de glad gepolijste songs op radio en televisie. Zingen en liedjes worden voor de doorsnee mens gereduceerd tot een entertainment product, iets wat je consumeert.

Mensen zijn gaan geloven dat ze zelf niet kunnen zingen, dat ze vals zingen en dat ze maar beter kunnen zwijgen om de goede vrede te bewaren. De meeste mensen die bij Songdance op cursus komen delen eenzelfde verhaal. Door een negatieve opmerking in hun kindertijd zijn ze gaan geloven dat hun stem niet deugt, dat ze vals zingen, geen aanleg hebben voor zang, dat het gehoor niet werkt, enzovoort. Door die ene negatieve ervaring in de kindertijd, ontzeggen mensen zichzelf gedurende tientallen jaren vaak het plezier om te zingen.

Mensen raken vervreemd van hun eigen stem. De stem wordt dunnetjes en onderontwikkeld als een opgedroogde rivier. En zo ook de energie en levensvreugde.  

Het is begrijpelijk dat je jarenlang niet meer durft te zingen. Het is zo ontzettend pijnlijk dat iemand kritiek uit op je stem of je manier van zingen. Het is als het ware jezelf kwetsbaar opstellen om vervolgens een klap recht in je gezicht te krijgen. Je zou jezelf nooit meer willen blootstellen aan die pijn en vernedering.

En toch is de enige weg om jezelf te bevrijden om terug te gaan naar die kwetsbaarheid. Maar ditmaal in een veilige omgeving, met de juiste tools en begeleiding.

Is zingen meer dan enkel entertainment?

In het beste geval ga je mantrazingen of zing je in een koor. Misschien zing je sporadisch eens mee met de radio in de auto of laat je je stem klinken in de douche. Of misschien zing je wel voor en met je kinderen. In het ergste geval ben je bang om je stem te laten klinken en zit er dus een emotionele blokkade op zingen. Wat je ook doet of niet doet, het is belangrijk dat je de kracht van zingen begrijpt. Zingen dient niet uitsluitend om ons even te ontspannen, om te zorgen voor een leuk gevoel of om anderen een fijne tijd te bezorgen. Zingen is zoveel meer dan dat. Zingen is trilling, energie, net zoals alles in het universum.

Beeld je in dat je op een dag een magische steen vindt. De steen heeft — mits hij juist wordt gebruikt — het potentieel om overal de waarheid naar boven te laten trillen. Waarvoor en hoe zou je de steen gebruiken? Enkel en alleen op quizavond en talentenshows? Dat is cru gesteld ongeveer hoe we in onze maatschappij met onze stem omgaan.

Onze stem is een tool om liefde, verbinding en waarheid te laten vibreren in het hier en nu. Oude beschavingen wisten dit en maakten veelvoudig gebruik van zang en muziek als krachtbron. Inheemse volkeren gebruikten zang voor transformatierituelen, feesten, rouwverwerking en als middel tot transcendentie. Bij de Aboriginals werd zang gebruikt om de weg te vinden door het uitgestrekte landschap, om de geschiedenis van de stam over te brengen en om verbinding te maken met de voorouders. In het oude China werden gezanten op pad gestuurd naar alle uithoeken van het rijk. Zij hadden de opdracht om te zingen samen met de lokale volkeren. Wanneer er harmonieus kon worden samengezongen wisten de gezanten dat er nog verbinding en loyaliteit was met het centrale gezag.

Ook tijdens de Songdance workshops blijkt keer en keer maar weer opnieuw, hoe zingen mensen moeiteloos en zonder woorden in diepe verbinding brengt. Hoe zingen ontwapenend werkt en mensen terug in hun natuurlijke staat van onschuld en weerbare kwetsbaarheid brengt.

Jouw stem is een symbool voor jouw levensverhaal, jouw emoties en jouw verlangens.

Als je zingt en jij of iemand anders is kritisch tegenover dat wat er klinkt, dan ga je voorbij aan de rijkdom van wat er op dat moment door jouw stem wordt verteld. Als iemand zijn of haar levensverhaal vertelt aan jou en er worden zware ervaringen gedeeld, dan ga je toch ook niet daarop zitten inbeuken met kritiek. Nee, je luistert en je ontvangt het verhaal van die persoon.

Wel, met de stem is dat niet anders. Als jij zingt en je stem trilt en kraakt, dan geef je uiting aan alles wat je tot dan toe hebt meegemaakt. Wat een heerlijkheid als dat gewoon mag zijn, als dat gewoon mag klinken, zonder oordeel, zonder franje, zonder je best te doen. Dát is Authentiek Zingen, zingen wat is. 

Veel mensen houden er een pak zelfkritiek op na als het neerkomt op hun eigen stem. Ze veroordelen hun eigen zangkwaliteit omdat die zo ver afwijkt van datgene wat ze iedere dag op de radio horen. Veel voorkomend is de wens om hoger of dieper te kunnen zingen, voller te klinken of langer te kunnen zingen in één ademhaling. 

Hoewel het aanleren van zangtechniek waardevol kan zijn, kiezen we bij Songdance voor een andere aanpak. In plaats van jou iets bij te leren of aan te leren, willen we jou eerst in vrede laten komen met jouw stem zoals die nu is. We willen jou leren je authentieke stem te durven omarmen. Die aanvaarding alleen al zorgt voor meer vrijheid in je stem. Je werpt blokkades stelselmatig af die jouw stempotentieel in de weg staan. Authentiek Zingen wordt daarbij ingezet als een tool voor bewustzijnsverruiming. 

Authentiek Zingen is zingen wat is, jouw emoties laten klinken, jouw levensloop durven tonen in klank, jezelf blootgeven op een veilige manier, eerlijk kunnen en durven luisteren naar de realiteit, transformeren en groeien via zingen, plezier maken, oude pijn en angst loslaten, verdriet en kwaadheid bevrijden, energie zingen. Kortom, je waarheid zingen!

Authentiek Zingen zorgt er niet enkel voor dat jouw stem als vanzelf meer vrijheid, volheid, hoogte, laagte, volume en lengte krijgt, maar werkt bovendien bevrijdend en transformerend. En dit straalt af op je leven!

Jaartraject
​​Authentiek Zingen

Authentiek Zingen is klank geven aan de energie van het moment. Het is je stem gebruiken als tool om dieper in contact te komen met wie je werkelijk bent. Het maakt daarbij niet uit of je goed kunt zingen of je stem kraakt en piept.

Het Jaartraject combineert meditatie en zingen om jou als mens vrijer te maken en zodoende jouw stem vrijer te laten klinken. We hebben 40 uiteenlopende sessies voor je klaar die je op wekelijkse basis thuis kunt beleven.

Het Jaartraject Authentiek Zingen is een intiem en persoonlijk traject met en voor jezelf, waarbij jouw stem en zingen centraal staat.

Wat mag je verwachten?

  • Via klank in contact komen met jeZelf
  • Meditatie en klank combineren op diverse wijzen
  • Jouw stem vrijer maken, het plezier van zingen voluit leven
  • Groeien in muzikaliteit: ritme, harmonie en melodie
  • Zingen als tool voor diepe ontspanning en stress release
  • Gestagneerde emoties in beweging brengen via klank

Hoe werk het Jaartraject
Authentiek Zingen

Het Jaartraject loopt gedurende 40 weken.
Iedere week krijg je een audiosessie toegestuurd. De sessie gaat gepaard met een woordje uitleg, een inspirerende visual en soms met een begeleidend filmpje.

De audiosessies zijn online te streamen en kun je bovendien downloaden zodat je ook zonder internet aan de slag kunt gaan.

Hoewel de sessies worden doorgestuurd op wekelijkse basis, kan je het Jaartraject op eigen tempo volgen. Het is dus geen probleem als je het eens wat drukker hebt. De sessies blijven van jou. Je kan dus levenslang van je favoriete Zangmeditaties blijven genieten.

De sessies zijn compatibel met alle toestellen: PC, Mac, iPhone en Android. Je hoeft geen computerexpert te zijn om van de sessies te kunnen genieten. Click and play.

De 3 labels van het Jaartraject

De 40 sessies zijn onderverdeeld in 3 labels:
Step By Step, Open Up en Blossom.

step by step

Bij Step By Step gaat het om stapsgewijs en op een speelse manier bijleren. Je krijgt stem- en zangoefeningen om te groeien in juist zingen, jouw eigen lied leren ontdekken en klank geven. Leren luisteren naar je eigen stem en naar de muziek. De liederen onder dit label staan in het teken van vertrouwen herwinnen in je stem, genieten van je stem en van meerstemmigheid.   

Open up

Open Up staat in het teken van de bevrijding van de emoties, het lostrillen van vastgeroeste overtuigingen, de gedachten stil laten worden. In de Open Up mantra's zingen we ons verdriet, onze kwaadheid, onze pijn en onze angsten vrij. We leren de energie te bezingen, eerder dan het verhaal te versterken. En we laten vrede en vreugde krachtig klinken! 

Blossom

Sessies onder het label Blossom overstijgen onze eigen emoties, ons eigen verhaal en monden uit in een diepe verbinding met meer universele energieën. Niet alleen komen we zo meer in contact met onze unieke zielsvibratie, we nodigen tevens al zingende zegeningen uit om zich in ons leven te manifesteren.  

Hoe klinken de sessie van het Jaartraject?

Hieronder kun je korte fragmenten beluisteren van enkele sessies van het Jaartraject. Dit geeft je een idee van de muzikale reikwijdte en sfeer van de sessies.


De vaste waarden: iedere sessie bevat altijd een korte afstemming of meditatie en er wordt uiteraard altijd klank gemaakt.

Week 1
Discover your voice

Label: Step By Step

Tijdens deze sessie worden er technieken aangereikt om je stem beter te leren kennen.

Week 8
The Morning

Label: Step By Step

Dit tedere lied is een oefening in onbevangen luisteren, voorbij de gedachten.

Week 14
The Elements: Water

Label: Blossom

Deze sessie vangt aan met een visualisatie waarbij je je al zingend aan de oceaan geeft.

Week 17
The Elements: Earth

Label: Blossom

Een mantra ter ere van onze Moeder Aarde, die zo gul is met ons...

Week 20
Calabash Freestyle

Label: Step By Step

Op de heerlijke klanken van Afrikaanse instrumenten leer je om vrij te improviseren.

Week 25
Perfect as You Are

Label: Open Up

Een lied vol liefde en tederheid dat je zingt voor je eigen spiegelbeeld.

Week 26
Gospel of Awareness

Label: Blossom

Zingen én swingen voor, vanuit en als bewustzijn. Yes, there is a light!

Week 31
Arabian Dreams

Label: Open Up

Hoe klinken onze dromen? En mogen we ook een klaagzang uiten over onze teleurstelling?

Ik heb pas twee lessen gehad, maar het voelt nu al enorm bevrijdend. En prachtig zoals het hele traject wordt begeleid: vanuit liefde, passie, eenvoud en gelijkwaardigheid. Dat voel je en geeft je ruimte om te openen. Heerlijk puur en authentiek! Liefs! - Desiree R.

Gewoon goddelijk.... elke week opnieuw verdwaal ik in mijzelf. Elke week ontdek ik mijzelf, kom ik dichter bij mijzelf, gewoon door de meditaties en het gebruiken van mijn stem. Ongelooflijk, hoe ik elke week opnieuw doorheen lagen zing die jarenlang vastzaten. Zalig om te voelen dat er steeds meer vrijheid komt. Ik ben fan, elke week opnieuw. - Lena C.

De beste beslissing van 2019 voor mij: inschrijven voor het jaartraject authentiek zingen. De ervaring is uniek en niet in woorden te vatten. De sessies zijn zo gevarieerd, meditatief en muzikaal hoogstaand. Ook de bijhorende uitleg en filmpjes zijn heel knap! Gewoon doen en voelen ! ❤- Mieke B.

Klank is vanaf nu deel van wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Een prachtig en krachtig weten is dat, ik ben jullie zo dankbaar voor dit traject, ik zal er klank aan geven terwijl ik het typ i.p.v. gewoon dank u te zeggen. - Patricia U.

De ongedwongenheid waarmee ik klanken heb kunnen laten komen en stromen; dit had ik in het begin van de cursus nooit voor mogelijk gehouden. Echt, dit is een waarlijk geschenk. - Gert B.

Fijn om een nieuw helend instrument ter beschikking te hebben om spanning en blokkades op te lossen. Dankjewel. - Linda F.

Mij heeft het véél meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. En vooral vreugde, verbinding en plezier weer teruggebracht. - Marlies D.

Ik leer dat ik niet persé 5 km moet joggen om stress van me af te lopen; rustig een mantra zingen heeft blijkbaar hetzelfde effect. Ik krijg er ook energie van en mijn hoofd raakt heel snel leeg, en ik kom tot nieuwe inzichten. - Lien B.

Wil jij gratis proberen?

Een Jaartraject start je niet zomaar. Misschien wil je eerst onze gratis introductiesessie ervaren? En hoewel het Jaartraject zoveel meer diversiteit en muzikale rijkdom bevat dan deze ene sessie, is het toch een waardevolle introductie tot Authentiek Zingen.

Wil je het gratis proberen?

Een Jaartraject start je niet zomaar. Misschien wil je eerst onze gratis introductiesessie ervaren? En hoewel het Jaartraject zoveel meer diversiteit en muzikale rijkdom bevat dan deze ene sessie, is het toch een waardevolle introductie tot Authentiek Zingen.

De 5 extra's van het Jaartraject

1

Maandelijke online meet-up

Iedere maand heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een online meet-up. Dit is de uitgelezen kans om vragen te stellen en jouw ervaringen te delen. Je wordt daarbij persoonlijk begeleid en bijgestaan door de makers van het Jaartraject. Zij delen hun expertise graag met jou en helpen je groeien in het begrip van Authentiek Zingen.
De meet-ups zijn tevens beschikbaar als replay waardoor je kunt leren van de ervaringen van anderen zonder zelf te moeten deelnemen. 

2

Kennisdatabank

Je krijgt toegang tot de Songdance database met filmpjes en uitleg over Authentiek Zingen, extra context of begeleiding bij sommige sessies. Op basis van de vragen en ervaringen van de deelnemers wordt de database stelselmatig uitgebreid.

3

Delen van ervaringen

Na iedere sessie heb je de mogelijkheid om jouw ervaring te delen. Zowel jouw positieve ervaringen als jouw weerstanden of moeilijkheden zijn bespreekbaar. Het is inspirerend om de ervaringen van andere deelnemers te lezen en de makers van het Jaartraject reageren graag op vragen en moeilijkheden.

4

Prioriteit voor Songdance workshops en retreats

De Songdance live events, zeker de retreats voor kleine groepen, zitten bijna altijd snel vol. Als deelnemer van het Jaartraject krijg je de mogelijkheid om als eerste in te schrijven en zo zeker te zijn van een plaatsje.

5

Kortingen

Als deelnemer van het Jaartraject krijg je korting voor toekomstige programma's en live events.

De makers en bezielers van het Jaartraject
Authentiek Zingen

Yavin

Voice Transformation Coach

Yavin is gepassioneerd om mensen te helpen via zingen en muziek tot persoonlijke groei te komen. Hij begeleidt reeds meerdere jaren individuen en groepen om tot meer empowerment, verbinding en wijsheid te komen.
Yavin leerde zichzelf op jonge leeftijd piano spelen en is een muzikant in hart en ziel. Hij ontdekte de kracht van zang door het cocreëren van een performance-kunstvoorstelling en door het inrichten van zangateliers. Kort daarna begon hij met het inrichten van workshops en retreats waarin de rol van zingen op een uitdrukkelijke manier werd gebruikt als transformatiemiddel. Naast piano en zingen componeert Yavin songs en schrijft hij poëzie.
Nu wil hij zijn ervaring gebruiken om ook mensen thuis de mogelijkheid te bieden de transformerende kracht van zang te ervaren en hun stem te bevrijden.

Upala

Space Holder & Designer

Upala werd grootgebracht door twee Ingenieurs. Haar speelsheid en spirituele gaven moesten al snel plaatsmaken voor een focus op het strikt mentale. Na een 8-jarige carrière als Ingenieur in de biochemie herontdekte zij haar innerlijke kracht en maakte een ommezwaai in haar carrière, levenshouding en zijnsstructuur.
Upala volgde daarop verscheidene opleidingen in energetische therapie en verdiepte zich onder meer in “gezonde” voeding. Ze herontdekte haar natuurlijke affiniteit met het mooie en het ware.
Tijdens Songdance retreats en workshops gebruikt ze haar fijnbesnaarde gevoeligheid om de groep en individuele noden in te voelen en het energetische veld mee te dragen.
Achter de schermen staat ze in voor het ophouden van een kwaliteit waarvoor Songdance garant wilt staan. Ze ondersteunt tevens Yavin in het verankeren van de soms overstromende creativiteit die zich dan in de juiste vorm kan manifesteren.

Kies jouw formule van het Jaartraject
Authentiek zingen

€50
korting

Betaal in één keer
en bespaar € 50

€ 350 € 300 

 Eerst proberen?

Gratis

Introductiesessie

Betaling spreiden
door in 10 keer te betalen 


€ 35 per 4 weken 

Eerst proberen?

Gratis

Introductiesessie

Betaling spreiden
door in 10 keer te betalen € 35 per 4 weken

​€50
korting

Betaal in één keer
en bespaar € 50

€ 350 € 300

Onze geld-terug-garantie

Wij hanteren voor het Jaartraject Authentiek Zingen een 4 weken geld-terug-garantie. Bij Songdance vinden wij het belangrijk dat jij écht tevreden bent met wat wij aanbieden. Daarom geven we je tot 4 weken de tijd om je betaalde bedrag terug te vragen. Dit geldt zowel voor de eenmalige als voor de periodieke betaling.


No questions asked. Je hoeft bij Songdance geen verantwoording of reden op te geven, al horen wij uiteraard graag van jou wat er niet beviel.


Indien je kiest voor een periodieke betaling kun je bovendien ten allen tijde kosteloos opzeggen, waarbij de automatische opdracht wordt stopgezet.


Veel gestelde vragen (FAQ)

Kan ik een factuur krijgen?​​​​

Kan ik de sessies offline bewaren voor later?

Heb ik speciale speakers nodig?

Wanneer begint de cursus?

Is het Jaartraject zowel voor mannen als voor vrouwen?

Ik kan geen noten lezen en bespeel geen muziekinstrument. Kan ik dan deelnemen?

Ik zing zo vals als een kat. Ik denk dat ik toondoof ben. Is er hoop voor mij?

Ik heb al vrij veel ervaring met zingen. Zal dit Jaartraject mij voldoende uitdaging bieden?

Komen er ook andere instrumenten aan te pas, naast pianobegeleiding?

Getuigenissen over het Jaartraject
Authentiek Zingen

Ik heb de laatste jaren veel gewerkt en gelezen rondom zelfontwikkeling en bewustwording. Dit zingen doet ervaren, vat zo mooi samen en zegt zoveel meer dan woorden. Bedankt voor dit mooie initiatief!

Ann

Dank u. Dat was echt super mooi. Ik vind het zalig dat jullie zang gebruiken als een tool om het individu en het collectieve te helen (want dat doet het ook) en het niet vernauwen tot enkel techniek. Ik voel, dus ik ben; dat is zo waar...

Beatrijs

Voordeel van een online traject is dat ik heel erg op mijn eigen manier de sessies kan invullen, en toch het gevoel heb bij een groep te zijn... Dank je wel!

Lien

Tot tranen toe geroerd, dankjewel, zo intens mooi en diep! Ik kreeg kippenvel en een gevoel dat moeilijk valt te benoemen. En Yavin's lieve zachte stem raakt ook mijn ziel.
Het zingen, zo fijn om je zo te mogen laten gaan, onze stemmen en de muziek steeds meer vermengd met elkaar, tegen elkaar, door elkaar, echt heerlijk!
Nogmaals, dankjewel!!

Ineke

Bewust authentiek zingen voor een andere persoon:
Liefde en klank symbiose
Hand in handzang
Blikken die oplossen in the core essence of our being…
Wanneer twee harten resoneren…

Johannes

Deze sessies brengen mij in contact met mijn oerkracht en geven me bevrijding/healing op een pure, speelse en intuïtieve manier. Ik sta versteld hoe verklanken verdiept en heelt en wat een krachtig medium mijn stem is om verder af te pellen wat er zich aandient. Zo blij en dankbaar dat jullie project in mijn leven gekomen is!!

Patricia

Raad je vrienden ook aan om
Authentiek te Zingen

>